top of page

Gelukkig zijn met

een leven zonder kinderen

HF-Linette-321.jpg

Zet de eenzaamheid van ongewenste kinderloosheid om in kracht! 

 

 

Vaak denk ik nog aan de droom die ik als klein meisje had, waarin ik met mijn Mini vol kinderen en een picknickmand naar een natuurgebied reed, waar we heerlijk gingen picknicken en de kinderen konden spelen… Uiteraard zaten mijn eigen kinderen in de Mini met een aantal van hun vriendjes en had ik ze net bij school opgepikt. We gingen er een leuke middag van maken!

 

Dit was de moeder die ik wilde worden: leuke dingen doen met mijn kinderen en hun vriendjes.

Maar tot mijn grote verdriet ben ik geen moeder geworden en zal ik geen oma worden… Dromen en verlangens, die ik als klein meisje al in mij had, zullen nooit uitkomen.

Ongewenste kinderloosheid: het zijn maar twee woorden, maar wel twee met een grote impact in mijn leven. Het heeft mij veel pijn en eenzaamheid gegeven. Ongewilde kinderloosheid is een groot, stil verdriet… Het doet pijn als je verlangen niet uitkomt. Pijn als je tante wordt, je vriendinnen kinderen krijgen en je ditzelfde zo graag met hen wil delen en ervaren. Eenzaamheid op kinderverjaardagen of als je tussen moeders staat en je niet mee kunt praten. Verdriet als een gesprek stil valt als je zegt geen kinderen te hebben. 

Verdriet als je mensen om je heen kwijt raakt omdat je elkaar niet meer kunt vinden in de essenties van het leven. Verdriet als je je terug trekt om de pijn maar niet te hoeven voelen of als je juist hard wordt voor jezelf, uit angst om gekwetst te worden…

Maar geloof me, een leven zonder kinderen maakt je niets minder dan een ander. Je bent niet minder vrouw of man omdat je geen moeder of vader bent. Je bent mooi zoals je bent; jij bent jij! Dat is wat ik graag met jou wil delen, jou over wil inspireren en bemoedigen. Ik weet dat het een strijd is, maar ik heb geleerd en ervaren dat ik een krachtige vrouw ben, jazeker, zonder kinderen! 

Ik weet dat ik deze pijn heel mijn leven met mij mee zal dragen en ik het hier nog vaak moeilijk mee zal hebben. Maar dit durf ik nu te delen, mij hierin kwetsbaar op te stellen en open over te zijn. En dat geeft mij kracht, energie en vrijheid…

Verlang jij er ook naar om je stilzwijgen hierover te verbreken?

 

Wil jij anderen eerlijk durven zeggen wat er in je omgaat? Wil jij je een krachtige vrouw voelen? Wil jij je gevoelens als man delen?

 

​Neem dan vrijblijvend contact met mij op zodat we, in een gratis intakegesprek, samen kunnen kijken of er een klik is en ik je hierin kan helpen en ondersteunen. Als we besluiten om met elkaar verder te gaan, dan volgt er een coachtraject van 5 à 6 sessies. Deze vinden online of face-to-face plaats.

 

 

Je kunt een coachtraject bij mij volgen als je een kinderwens hebt, met een traject bezig bent of als je weet ongewenst kinderloos te blijven....

Resultaten die je kunt verwachten bij het coachtraject ‘Zet de eenzaamheid van ongewenste kinderloosheid om in kracht’:

  • Je durft je emoties toe te laten

  • Je maakt je ongewenste kinderloosheid bespreekbaar

  • Je doorbreekt de schaamte dat je ongewenst kinderloos bent

  • Je kunt ongewenste kinderloosheid een plek in je leven geven

  • Je voelt je krachtig en energiek                                      

 

bottom of page